Polityka prywatności

Polityka prywatności oraz informacja o plikach "cookies"


Jakie dane zbieramy o naszych klientach?

Do realizacji zamówienia niezbędne są nam następujące dane: imię oraz nazwisko, dokładny adres doręczenia przesyłki oraz adres do faktury, adres mailowy w celu przesyłania informacji o statusie zamówienia, telefon kontaktowy.

Aby w pełni korzystać z funkcji sklepu i oferowanych przez niego opcji warto dokonać rejestracji i założyć konto klienta. Rejestracja nie jest wymagana do realizacji zamówienia. Podczas wizyty w sklepie etriskelion.pl, automatycznie zbierane są m.in. takie dane jak: adres IP, nazwa domeny, z której przychodzisz, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. W ramach realizacji umowy z Kupującym Sklep jest upoważniony przesłać na adres poczty elektroniczne Kupującego zaproszenie do wystawienia ankiety posprzedażowej. Ankieta służy badaniu opinii o przeprowadzonej transakcji. Kupujący może dobrowolnie wypełnić ankietę.

W trakcie kontaktu ze sklepem za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe takie jak: imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy zapisane dane?

Wszelkie dane osobowe są przechowywane w bazie danych sklepu etriskelion.pl nie są przekazywane lub udostępniane osobom trzecim. Dane pozyskane podczas rejestracji są wykorzystane wyłącznie do zalogowania się do naszego sklepu i realizacji zamówienia. Wszelkie transakcje on-line (przelewy elektroniczne, płatności kartą itp.) odbywają się w trybie połączenia szyfrowanego. Takie szyfrowanie zabezpiecza połączenia i ogranicza ryzyko kradzieży Państwa danych osobowych lub informacji związanych z płatnością dokonaną w naszym sklepie.

Nie mamy wglądu w Państwa dane związane z płatnością elektroniczną takie jak: dane karty kredytowej lub stan rachunku. Pozyskujemy jedynie dane udostępnione przez bank lub instytucję dokonującą transakcji. Każda transakcja jest zapisywana w historii systemów płatniczych, więc po każdej transakcji pozostaje ślad w systemie prowadzonym przez instytucje bankowe.

Dane, które są zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy sklepem a naszymi klientami będą wykorzystane tylko w celu odpowiedzi na zadane pytania lub w celu informowania o aktualnym statusie zamówienia.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, dane klientów mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Zmiana danych osobowych

Po zalogowaniu się do sklepu i wybraniu pozycji „Moje adresy”, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do sklepu. Dane użyte do transakcji zakupu nie mogą ulec zmianie ani usunięciu, gdyż są one częścią fiskalnego dokumentu sprzedaży. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek (plików "cookies")

„Cookies” to niewielka informacja tekstowa, wysyłana przez serwer strony internetowej i zapisywana po stronie użytkownika w pliku „cookie” (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Pliki „cookies” różnych rodzajów są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam, do monitorowania aktywności odwiedzających itp.

Pliki te pozwalają zapamiętać spersonalizowane ustawienia użytkownika odnośnie przeglądanej strony www. Wszystkie przeglądarki internetowe posiadają możliwość wyczyszczenia plików „cookies” z pamięci komputera. Ciasteczka nie zawierają danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy dane osobowe naszych Klientów?

Wszelkie dane osobowe Klientów są zapisane na urządzeniach, które są zabezpieczone i spełniają standardy wyznaczone przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Dostęp do zapisanych danych posiadają jedynie uprawnione do tego osoby.

Zmiany polityki prywatności

Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczone na tej stronie. Akceptacja regulaminu sklepu jest równoznaczna z akceptacją polityki prywatności. W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu: info@etriskelion.pl